Zadenbibliotheek Utrecht zoekt plantenzaadjes

We starten met de Zadenbibliotheek. Een zadenbieb is precies wat het woord zegt: een bibliotheek waar je zaden kunt lenen, dus halen en brengen, en doneren. De bieb is toegankelijk voor iedereen die van tuinieren houdt, je hoeft dus geen lid te zijn van onze vereniging. Als je planten wilt kweken op je balkon, in de tuin, bij de boomspiegel, in een vierkante meter-bak, in potten of je wilt gewoon eens een andere soort proberen, dan ben je van harte welkom.

Omdat we in de opstartfase zitten hebben we nog maar weinig zaden om uit te lenen. We zijn dan ook dringend op zoek naar plantenzaden. Het mogen zaden zijn van vaste planten, bloemen, groenten, fruit, kruiden, enzovoort. Wel graag biologisch gekweekt. Als je zaden doneert geef dan bij de zaden aan:

  • Je naam
  • van welke plant de zaden zijn
  • belangrijke informatie over de zaden, bijv. giftig
  • en van welk jaar de zaden zijn

Voorlopig kun je de zaden inleveren op het kantoor. Dit kan op woensdag- en zaterdagochtend van 10 -14 uur. De zaden worden door vrijwilligers van de zadenbieb verpakt in kleine hoeveelheden en kunnen dan door iedereen opgehaald worden. Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden en te helpen de zadenbieb van de grond te krijgen, neem dan contact met ons op. secretariaat@ons-genot.nl

Binnen een maand zal op de website een aparte pagina komen waar meer informatie te vinden zal zijn over de Zadenbibliotheek. Dit laten we via de website en nieuwsbericht weten. Zo houden we je ook op de hoogte van wanneer, en welke, zaden beschikbaar zijn om ophalen.
Wil je je alvast inschrijven zodat je lid bent en de nieuwsberichten ontvangt zodat je op de hoogte bent, laat het weten via secretariaat@ons-genot.nl

Mocht je ondertussen iets willen weten over de zadenbieb dan kun je meer informatie vinden op Zadenbibliotheek Nederland, waar wij natuurlijk ook lid van zijn.