CONTACT OPNEMEN

Wanneer je een vraag hebt, vul dan het onderstaande formulier in.

  Liever bellen of appen, dat kan op 06 114 34 873.

  De bestuursleden beantwoorden bij wisseling dit nummer, het is dus een verrassing wie je aan de telefoon krijgt. De voicemail en appjes worden meerdere keren per week beantwoord, evenals de mail die je gestuurd hebt.

  2e Polderweg 5, 3565 MD Utrecht

  IK WIL EEN TUIN

   

  Onze wachtlijst is vol dus hebben wij een aanmeldstop. Je kunt je dus niet inschrijven en helaas weten wij niet wanneer de aanmelding weer opengaat. 

  Lees de onderstaande informatie even door, dan ben je op de hoogte van de manier die wij hanteren.

  De weg naar een tuin

  Aanmelden

  Op de website wordt vermeld dat de aanmelding voor deelname aan een informatiemiddag openstaat. We ontvangen graag een motivatie waarom je voor Ons Genot kiest, je ervaring met tuinieren, wat je verwachtingen zijn en ook wat je kunt bijdragen aan onze vereniging. Je dient woonachtig te zijn in de gemeente Utrecht om je aan te kunnen sluiten bij onze vereniging. Je ontvangt van ons een bevestiging met een aanmeldformulier. Dit dien je tijdig ingevuld retour te mailen.

  Informatiemiddag

  Tijdens deze middag, die echt alleen openstaat voor genodigden, maak je kennis met de Vereniging en het Bestuur. Er wordt uitgelegd wat het inhoud om te tuinieren op een natuurlijke wijze en hoe wij dat doen. Welke faciliteiten er zijn op ons complex. Hoe we met elkaar omgaan, wat wij van onze leden verwachten en wat zij van ons mogen verwachten. We maken gezamenlijk een wandeling over het terrein. En natuurlijk is er ruimte om je vragen te stellen. Heb je het gevoel dat tuinieren bij onze vereniging iets voor je is dan kun je je inschrijven.

  Deelname aan de informatiemiddag is een vereiste om je in te kunnen schrijven als aspirant-lid.

  Inschrijven

  Als laatste onderdeel van de informatiemiddag vindt de inschrijving plaats. Je kunt je enkel inschrijven als je woonachtig bent in de gemeente Utrecht. Je hebt een gesprek met een van de bestuurs- of tuinleden. Die vragen je het hemd van je lijf, niet omdat ze zo nieuwsgierig zijn maar omdat wij je zo goed mogelijk willen leren kennen in zo’n korte tijd. Er worden algemene gegevens gevraagd, NAW-gegevens van jou en indien van toepassing jouw partner, maar ook of je ervaring hebt met tuinieren en of je hulptroepen hebt voor het onderhouden van je tuin. Verder verwachten wij dat jij je inzet voor de vereniging dus dit komt ook ter sprake.

  Het is belangrijk dat je onze Statuten en het Huishoudelijk Reglement onderschrijft, wij verwachten dat je hier op voorhand naar gekeken hebt. Tijdens dit gesprek wordt ook bepaald of jij bij onze vereniging past. Tuinieren kost ontzettend veel tijd en energie, soms raden we je aan eerst een jaartje tuinieren bij een vereniging te proberen, bijv. op een kleine tuin.

  Het inschrijfgeld bedraagt € 25,-. hiervoor ontvang je via de mail een factuur. Je inschrijving is pas compleet als je het inschrijfgeld hebt voldaan. Vervolgens ontvang je jaarlijks zolang je op de wachtlijst staat, in januari, een factuur van € 5,-. Als je die op tijd voldoet blijf je op de lijst. Voldoe je die niet op tijd dan gaan wij ervan uit dat je niet meer geïnteresseerd bent en verwijderen wij je van de lijst.

  Op het moment dat het inschrijfgeld voldaan is, heb je een plekje op de wachtlijst. Vanaf dan draai je mee met het algemeen werk op de vereniging, dit is verplicht voor alle leden en aspirant-leden. Je wordt 6 x per jaar opgeroepen om op zaterdag aan te sluiten van 10 tot 12 uur.

  Wachtlijst

  We streven ernaar onze wachtlijst ‘schoon’ te houden met een wachttijd van maximaal 2 jaar. We stellen het dan ook op prijs als je even iets van je laat horen. Bijv. als je van plan bent te gaan verhuizen, net een baby hebt gekregen of een periode in het buitenland werkt en het komende jaar nog niet met een tuin wilt beginnen.

  Je kunt jouw inschrijving namelijk gewoon opzeggen of tijdelijk on-hold zetten. Je staat dan ingeschreven maar wordt niet benaderd voor acceptatie van een tuin, dit kan slechts voor een beperkte tijd. Je laat ons weten als je toe bent aan een tuin en dan bieden we weer aan. Je oorspronkelijke inschrijfdatum telt.

  Toewijzing tuin

  Op het moment dat er een tuin vrijkomt, volgt een publicatie op de informatieborden op ons complex. De eerste 10 dagen kunnen bestaande leden, die minimaal een jaar lid zijn, wisselen van tuin. Als hierop geen reacties zijn wordt de wachtlijst bekeken. De bovenste 2 adspirant-leden, die geschikt zijn voor deze tuin, ontvangen een uitnodiging per mail om de zaterdag daarop te komen kijken, zij krijgen ook al de details te horen en de overname prijs. Je dient op deze mail te reageren. Natuurlijk staat het je vrij om voorafgaand even te komen spieken. Degene die het langst ingeschreven staat heeft de eerste keus. Als die niets van zich laat horen vervalt zijn recht op deze tuin. De aangeboden tuin weigeren mag natuurlijk. Bij 3 weigeringen wordt je achteraan de wachtlijst gezet.

  Acceptatie van de tuin

  Als je een tuin accepteert maken we een afspraak om nog de zaken die bij de tuin horen door te spreken. Dit plannen we meestal de 1ste zaterdag van de maand. Zodra je akkoord geeft op de overeenkomst ben je officieel lid van de vereniging. Het eerste jaar dat je lid bent tuinier je op ‘proef’, jij kunt dan bepalen of je het iets vindt. Met alles wat daarbij hoort.

   

  HANDIGE LINKS

  Tuinieren

  plantaardig.com telen van groenten inclusief teeltkalender

  houtwal.be telen van fruit

  Diana’s mooie moestuin

  Groei&Bloei

  Composteren

  Zaden en bollen

  Vreeken’s zaden

  Bolster bio zaden

  Rareseeds Baker Creek heirloom seeds

  Chilternseeds

  Cruydthoeck Wilde bloemenzaden

  Naturalbulbs biologisch gekweekte bollen

  de heliant inheemse wilde planten en stinzen bollen

  Zaden en Zo allerlei zaden in kleine hoeveelheden

  Kwekerijen

  Bijenkans

  kwekerij van houtum biologisch en ook bio-kultura potgrond

  jan van vulpen boomkwekerij niet alleen bomen…

  border rozen en meer

  de nieuwe tuin inspiratie voor een nieuwe eetbare tuin

  Volkstuin blogs

  Volkstuinverhalen