CONTACT OPNEMEN

Wanneer je een vraag hebt, vul dan het onderstaande formulier in.

2e Polderweg 5, 3565 MD Utrecht

IK WIL EEN TUIN, AANMELDSTOP

Onze wachtlijst is volledig gevuld, hierdoor is de aanmeldstop weer van kracht. Het is dus niet mogelijk om je in te schrijven. Zodra we weten wanneer de inschrijving weer opengesteld wordt melden we dit op de site.

De weg naar een tuin

Informatiemiddag

Tijdens deze middag maak je kennis met de Vereniging en het Bestuur. Er wordt uitgelegd wat het inhoud om te tuinieren op een natuurlijke wijze en hoe wij dat doen. Welke faciliteiten er zijn op ons complex. Hoe we met elkaar omgaan, wat wij van onze leden verwachten en wat zij van ons mogen verwachten. We maken gezamenlijk een wandeling over het terrein. En natuurlijk is er ruimte om je vragen te stellen. Heb je het gevoel dat tuinieren bij onze vereniging iets voor je is dan kun je je inschrijven.

Inschrijven

Als laatste onderdeel van de informatiemiddag vindt de inschrijving plaats. Je hebt een gesprek met een van de bestuursleden. Die vragen je het hemd van je lijf, niet omdat ze zo nieuwsgierig zijn maar omdat wij je zo goed mogelijk willen leren kennen in zo’n korte tijd. Er worden algemene gegevens gevraagd, NAW-gegevens van jou en indien van toepassing jouw partner, maar ook of je ervaring hebt met tuinieren en of je hulptroepen hebt voor het onderhouden van je tuin. Verder verwachten wij dat jij je inzet voor de vereniging dus dit komt ook ter sprake.

Het is belangrijk dat je onze Statuten en het Huishoudelijk Reglement onderschrijft, wij verwachten dat je hier op voorhand naar gekeken hebt. Tijdens dit gesprek wordt ook bepaald of jij bij onze vereniging past. Tuinieren kost ontzettend veel tijd en energie, soms raden we je aan eerst een jaartje te proef-tuinieren oid.

Het inschrijfgeld bedraagt € 25,-. Dit kun je ter plekke voldoen, contant of per pin. Je inschrijving is pas compleet als je het inschrijfgeld hebt voldaan. Vervolgens ontvang je jaarlijks zolang je op de wachtlijst staat, in januari, een factuur van € 5,-. Als je die op tijd voldoet blijf je op de lijst. Voldoe je die niet op tijd dan gaan wij ervan uit dat je niet meer geïnteresseerd bent en verwijderen wij je van de lijst.

Wachtlijst

We streven ernaar onze wachtlijst ‘schoon’ te houden en de wachttijd maximaal 2 jaar. We stellen het dan ook op prijs als je even iets van je laat horen als je verhuist, net een baby hebt gekregen, een periode in het buitenland werkt en het komende jaar nog niet met een tuin wilt beginnen.

Je kunt jouw inschrijving ook tijdelijk on-hold zetten. Je staat dan ingeschreven maar wordt niet benaderd voor acceptatie van een tuin. Je laat ons weten als je toe bent aan een tuin en dan bieden we weer aan. Je oorspronkelijke inschrijfdatum telt.

Toewijzing tuin

Op het moment dat er een tuin vrijkomt, volgt een publicatie op de informatieborden op ons complex. De eerste 10 dagen kunnen bestaande leden wisselen van tuin. Als hierop geen reacties zijn wordt de wachtlijst bekeken. De bovenste 2 adspirant-leden ontvangen een uitnodiging per mail om de zaterdag daarop te komen kijken, zij krijgen ook al de details te horen en de overname prijs. Je dient op deze mail te reageren. Natuurlijk staat het je vrij om voorafgaand even te komen spieken. Degene die het langst ingeschreven staat heeft de eerste keus. Als die niets van zich laat horen vervalt zijn recht op deze tuin. De aangeboden tuin weigeren mag natuurlijk. Bij 3 weigeringen wordt je achteraan de wachtlijst gezet.

Acceptatie van de tuin

Als je een tuin accepteert maken we een afspraak om de overeenkomst te tekenen op ons kantoor. Dit plannen we meestal de 1ste zaterdag van de maand. Zodra je getekend hebt ben je officieel lid van de vereniging. Met alles wat daarbij hoort.

HANDIGE LINKS

Tuinieren

plantaardig.com telen van groenten inclusief teeltkalender

houtwal.be telen van fruit

Diana’s mooie moestuin

Groei&Bloei

Composteren

Zaden en bollen

Vreeken’s zaden

Bolster bio zaden

Rareseeds Baker Creek heirloom seeds

Chilternseeds

Cruydthoeck Wilde bloemenzaden

Naturalbulbs biologisch gekweekte bollen

de heliant inheemse wilde planten en stinzen bollen

Kwekerijen

Bijenkans

kwekerij van houtum biologisch en ook bio-kultura potgrond

jan van vulpen boomkwekerij niet alleen bomen…

border rozen

de nieuwe tuin inspiratie voor een nieuwe eetbare tuin

Volkstuin blogs

Volkstuinverhalen