hoe groot is die van jou?

Zorg dat je bij het NK Pompoen kweken bent!

A.s zaterdag is het zover de 5e editie van het NK Pompoen Kweken!

Tijdens deze dag zullen deelnemers van verschillende reuze groentes het tegen elkaar opnemen. Zij zullen strijden in hun eigen categorie om de grootste, langste en/of zwaarste groente. De weging van de reuze pompoenen is geregistreerd bij de Great Pumpkin Commonwealth (GPC) en de andere groentes worden geregistreerd bij de European Giant Vegetable Growers Association (EGVGA). Wie weet wordt dit jaar het Nederlands record van 774KG wel verbroken?

Naast de reuze pompoenen zijn er ook competities voor o.a. de zwaarste bieten, chilipeper, courgette, koolrabi, kool, paprika, snijboon, tomaat, wortel en de langste chilipeper, long gourd, mais en de grootste zonnebloem.

Het is nu nog mogelijk om je in te schrijven, dus denk jij dat je een juweeltje hebt gekweekt, wacht dan niet langer en schrijf je in! Inschrijving is een vereiste om kans te maken op de hoofdprijs. Via www.nkpompoenkweken.nl schrijf je je snel en eenvoudig in.

Natuurlijk zijn de botanische tuinen van Utrecht ook zaterdag 26 september gewoon te bezoeken voor niet deelnemers aan de competitie. Er kan genoten worden van een heerlijk dagje weg. Maak een prachtige wandeling langs het water of doe mee aan de pompoen carving workshop, eet een overheerlijke pompoen soep of leer hoe jij thuis je eigen groente en/of fruit kunt kweken!

Het spreekt voor zich dat alle regels omtrent COVID-19 in acht genomen worden. Zo is er een bezoekers limiet voor de botanische tuinen ingesteld. Bezoekers dienen van te voren hun kaartje te reserveren via de website van de botanische tuinen. Entree kost € 8,50 per volwassenen, kinderen tot 13 jaar zijn gratis.

We hopen jullie te mogen ontvangen a.s. zaterdag in de botanische tuinen te Utrecht!

Groetjes,
Team CANNA