6 okt. update Corona maatregelen op de tuin

Zoals jullie ongetwijfeld weten zijn de corona-maatregelen weer aangescherpt. In alle veiligheidsregio’s zijn alle signaalwaarden overschreden. Er komen dagelijks alweer meer dan 4000 besmettingsgevallen bij.

Wij houden ons aan de landelijke regels die nog steeds gelden, zoals:

  • Houdt 1 ½ meter afstand tot elkaar, binnen en buiten en geef elkaar de ruimte ook dit ook werkelijk te doen. Komt iemand toch te dichtbij, ga er dan vanuit dat dit per ongeluk is en vraag vriendelijk af die persoon op de afstand wil letten.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten.
  • Vermijdt drukte.
  • Was je handen en desinfecteer je handen als je het Polderhuis binnenkomt.

Verdere maatregelen (van het AVVN) waar wij ons aan houden zijn:

  • Ontvang maximaal 3 bezoekers van 12 jaar en ouder op de tuin en houd altijd 1,5 meter afstand.
  • In andere gebouwen dan de eigen woning (ofwel tuin) mag je met maximaal 4 personen een gezelschap vormen.
  • Het verdient de voorkeur om in deze periode alleen voor strikt noodzakelijke redenen bij elkaar te komen. Dus geen workshops, rondleidingen, lezingen enz.

De kantine

In tegenstelling tot het advies van het AVVN houden wij de kantine nog open. Wij hebben een ruime kantine en omdat we al in ‘winter-stand’ zijn, zijn de hekken op slot en zijn de openingstijden van de Kantine beperkt. Woensdagochtend voor de bikkelgroep en zaterdagochtend voor de tuinwerkdienst. Beide keren vanaf 9.30 uur.

In de kantine zal weer een verplichte looproute uitgezet worden, die je moet volgen. We gaan bij de gewone ingang naar binnen en via de zijdeur naar buiten. Volg de pijlen en het geldt ook als je naar het toilet geweest bent of uit het kantoor komt. Dus niemand gaat door de ingang naar buiten.

We houden voorlopig de toiletten open, geef ook hier elkaar de ruimte. Breng je eigen wc-papier mee op het buitentoilet en was je handen.