Zadenbibliotheek Utrecht open

Vanaf 2 maart is de zadenbieb open. Je bent elke zaterdag welkom van 11 tot 13.30 uur. Voorlopig vind je ons nog in de kantine.

zo werkt de zadenbibliotheek

Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om zaden mee te mogen nemen.

Je mag per keer vier zakjes meenemen. Je kweekt de plantjes op en je probeert er op jouw beurt ook weer zaad van te winnen, waarvan je een deel terugbrengt naar de Zadenbibliotheek. Zo houden we de voorraad op peil en zorgen we ervoor dat ook anderen zaad kunnen “lenen”. Je mag ook zaad van bloemen of planten of groenten of kruiden uit je eigen tuin inleveren. Hierbij gaan we uit van het principe dat alles biologisch moet zijn, dus opgekweekt zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Als je zaad brengt doe je dat in de  “bak” op de tafel van de zadenbieb in de kantine van tuindersvereniging Ons Genot. Zet duidelijk op het zakje wat voor zaad het is en het jaar dat het geoogst is. De vrijwilligers van de zadenbieb halen het eruit en zorgen ervoor dat het zaad netjes in een zakje komt met een etiket erop.

Wel stellen we het op prijs als je je contactgegevens achterlaat, in het daarvoor bestemde schriftje dat ook op de tafel ligt. Hier mag je natuurlijk ook opmerkingen in kwijt.

Meer weten? kijk op zadenbibliotheekutrecht.nl